Welkom! Ben jij een echte messengerfan? Dan mag je deze site zeker niet missen!
   
Windows Live Messenger 2009
Windows Live Messenger 2009 is de nieuwe naam voor Live Messenger. Deze WLM is enkel geschikt voor Windows Vista en deze officiŽle versie draagt versienummer 14.0.8089.0726 met zich mee. Als je deze WLM wilt downloaden via de officiele website dan moet je hierop klikken.
11/11 Versie 14.0.8064.0206 is verouderd.
09/07 Versie 14.0.8050.1202 is verouderd.

Uitgelekt: Windows Live Messenger 9.14 Private Beta
Het is alweer een tijd geleden dat er een interne Beta versie is uitgelekt op het internet. We kregen het echter voor elkaar de laatste WLM 9 beta versie te bemachtigen. De eerder uitgelekte screenshots zijn toch waar. Het schijnt dat Microsoft een nieuwe versie notering heeft aangenomen. De nieuwe versie draagt namelijk versie "2009" met zich mee met het nummer 14.0.3921.0717. Dit is overigens erg ongebruikelijk voor een Messenger versie.

Vooral de vormgeving is veranderd, de opties zijn nagenoeg hetzelfde van versie 8.5

Nieuwe veranderingen
- De schermafbeeldingen zijn van rechts naar links verplaatst in het gespreksvenster.
- Er is een nieuwe groep met de naam 'Favorites'. Hier kun je contactpersonenen heen slepen.
- De balk met smileys is van boven het tekstvak naar onder het tekstvak verplaatst.
- De knoppenbalk in het gespreksvenster is aangepast.
- Verder is alles een 'Vista-look' geworden.

Screenshots
Gespreksvenster
Versie informatie
Groepen
Foto's delen

Let op: Livemsger.nl beveelt niet aan deze Engelse versie te installeren of te gebruiken, omdat het de werking ervan niet kan garanderen. Installeer het alleen als je het wilt proberen.

Download Windows Live Messenger 9.14
Download WLM 9.14 van Xaero
Download WLM 9.14 van Rapidshare
Download WLM 9.14 van Megaupload

Windows Live Messenger krijgt nieuwe interface
Windows Live Messenger Betatesters worden vooralsnog in het duister gehouden over de nieuwe functies die ze kunnen verwachten in versie 9.0, maar inmiddels is bekend dat het programma een compleet nieuwe interface gaat krijgen, dankzij het Windows Presentation Framework (WPF). Inmiddels is de WPF installer spoorloos verdwenen van de servers van Microsoft. Het is dan ook goed mogelijk dat de volgende beta een nieuwe interface gaat krijgen op machines die het WPF ondersteunen (zoals Windows Vista-machines).

WPF is aanwezig in Windows Vista en tevens als add-on te downloaden voor Windows XP. Het grafische subsysteem maakt gebruik van het .NET Framework 3.0 en zal Windows Live Messenger in de concurrentiestrijd houden met de Yahoo-messenger, die ook al van WPF gebruik maakt. Een nieuwe beta zal later dit jaar verschijnen, waarschijnlijk al met de nieuwe interface.
Live Messenger 9.0
Er is nu een Nederlandse vertaling voor Windows Live Messenger 9.0.1407 Beta uitgekomen. De vertaling is gemaakt door DiRoS Productions. Het installeren is makkelijk, want je hoeft WLM 9.0 en eventuele add-ons niet opnieuw te installeren.

Download de Windows Live Messenger 9.0 Beta Language Pack
Windows Live Messenger 9.0 Downloaden

Windows Live Messenger 9.0 is de opvolger van Windows Live Messenger 8.5.

De volgende veranderingen zijn momenteel bekend:

Nieuwe functies
  • Gebruik van de messenger op meerdere locaties, tot wel vier tegelijk.
  • Handtekening geluiden
  • Geluidje bij elk contact
  • Spam reporteren
  • Ondersteuning voor geanimeerde avatars in .gif-formaat
  • Klikbare link in de msn contacten lijst

Verbeteringen
  • Veranderingen achter de schermen - Architecturale veranderingen die wijzigen hoe de dingen werken, maar niet hoe de dingen eruit zien.
  • Veranderingen bij het aanmelden, connectiviteit, aanwezigheid, verzending van tekstberichten, stem & videoeigenschappen.
  • Windows Live Contacten Server - wlcomm.exe draait op de achtergrond om je contactinformatie bijgewerkt te houden en dit zorgt er tevens voor dat je sneller wordt aangemeld op je messenger.


En ja hoor... Live Messenger 9.0 Beta is uitgelekt. Echter had Microsoft gewaarschuwd dat als het zou uitlekken en er veel gebruikers komen dat de toegang tot WLM 9.0 Beta voor alle Beta-testers werd geblokkeerd en dit is dan ook gebeurd. Spijtig voor diegene die WLM 9.0 Beta hebben gedownload. WLM 9.0 Beta kun je uiteraard verwijderen en WLM 8.5 Final weer opnieuw installeren. We hopen dat Microsoft snel komt met de officiele versie.

Download links (Let op! Live Messenger 9.0 Beta is engelstalig):
Download via Mirror 1


Tip: download MSN 8.5 met MSN Plus 4.23

Copyright © 2010 messengerplanet.nl. MSN en Windows Live zijn geregistreerde handelsmerken van Microsoft Corporation ©